Embelsire shume e mire
Perbersit :
Brumi
600 gr.miell 3 te kuqe te vese 60 gr maja buke 250 ml.qumsht 3 luge sheqer 150 gr.margarine
Filli i pare :
300 gr. mak i bluar 150 gr.sheqer 200 ml.qumsht 2 luge mjalte dhe pak kore limoni
Filli i dyte :
150 ml.qumsht 100 gr.sheqer 300 gr.arra te bluara
Filli i trete :
1 kg. molla 150 gr.sheqer 1 kese cimet
Filli i katert :
800 gr. mermelade e kajsise.
Përgatitja:
Brumi :
Shkrihet maja në qumësht të ngrohtë dhe sheqer dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë gjithashtu edhe gjalpë te zbutur dhe prerë në kube.
Brumin ndajeninë 5 pjesë, dhe lereni që të qëndrojnë për 2 orë.
dhe se cilen pete bejeni sa tepsia
Filli i pare:
Vlojni qumështin me sheqerin, shtoni makun, shtoni ngadal edhe mjalten , lëkurën e limonit dhe përzijeni për 5 min .
Filli i dyte:
Në qumështin duke vluar me sheqer, shtoni arra,dhe perzijeni per 5 minuta
Filli i trete:
Mollës se prer ne rende i shtoni, sheqer dhe lereni te qendroj mbi zjarr 10-15 min. Kur te ftohet, shtoni kanellë.
Tani fillojme ti palojme ne tepsi te lyer me vaj petet duke filluar nga ajo me molle, pasataj me mak , me arra, kajsi dhe peta e fundit.
Piqeni për 10 min në 180 C dhe me pas per 45-60min ne 150C
Lyejeni me mermelad kajsije pas pjekjes dhe hedhni siper ca arra te bluara.
Per te mire
!
Brumi
600 gr.miell 3 te kuqe te vese 60 gr maja buke 250 ml.qumsht 3 luge sheqer 150 gr.margarine
Filli i pare :
300 gr. mak i bluar 150 gr.sheqer 200 ml.qumsht 2 luge mjalte dhe pak kore limoni
Filli i dyte :
150 ml.qumsht 100 gr.sheqer 300 gr.arra te bluara
Filli i trete :
1 kg. molla 150 gr.sheqer 1 kese cimet
Filli i katert :
800 gr. mermelade e kajsise.
Përgatitja:
Brumi :
Shkrihet maja në qumësht të ngrohtë dhe sheqer dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë gjithashtu edhe gjalpë te zbutur dhe prerë në kube.
Brumin ndajeninë 5 pjesë, dhe lereni që të qëndrojnë për 2 orë.
dhe se cilen pete bejeni sa tepsia
Filli i pare:
Vlojni qumështin me sheqerin, shtoni makun, shtoni ngadal edhe mjalten , lëkurën e limonit dhe përzijeni për 5 min .
Filli i dyte:
Në qumështin duke vluar me sheqer, shtoni arra,dhe perzijeni per 5 minuta
Filli i trete:
Mollës se prer ne rende i shtoni, sheqer dhe lereni te qendroj mbi zjarr 10-15 min. Kur te ftohet, shtoni kanellë.
Tani fillojme ti palojme ne tepsi te lyer me vaj petet duke filluar nga ajo me molle, pasataj me mak , me arra, kajsi dhe peta e fundit.
Piqeni për 10 min në 180 C dhe me pas per 45-60min ne 150C
Lyejeni me mermelad kajsije pas pjekjes dhe hedhni siper ca arra te bluara.
Per te mire
!
Comments
Post a Comment