Specat e bardhe (turshi)
Përbërësit:
5 kg speca Somborka
5 litra ujë
250 gr kripe
250 gr sheqer
1 filxhan uthulle e forte
5 litra ujë i vlojme me 250 gr kripë , 250 gr sheqer, 1 filxhan uthulle e forte.
Lajme dhe pastrojme specat dhe i hedhim ne enen me lengun qe e kemi fituar me heret dhe i mbulojme e i leme te qendrojne 24 ore . Te nesermen i vendosim specat ne kavanoza te thate ju hedhim hudher te grire, piper te zi kokerr dhe ua hedhim perseri pak nga lengu ne te cilin ishin i mbyllim kavanozet dhe i lem ne vend te ftohte dhe te erret.
5 kg speca Somborka
5 litra ujë
250 gr kripe
250 gr sheqer
1 filxhan uthulle e forte
5 litra ujë i vlojme me 250 gr kripë , 250 gr sheqer, 1 filxhan uthulle e forte.
Lajme dhe pastrojme specat dhe i hedhim ne enen me lengun qe e kemi fituar me heret dhe i mbulojme e i leme te qendrojne 24 ore . Te nesermen i vendosim specat ne kavanoza te thate ju hedhim hudher te grire, piper te zi kokerr dhe ua hedhim perseri pak nga lengu ne te cilin ishin i mbyllim kavanozet dhe i lem ne vend te ftohte dhe te erret.
Comments
Post a Comment