Sallate Color (turshi)
Përbërësit:
600 gr lulelakër
600 gr tranguj
500 gr karrota
300 gr lakër e kuqe
300 gr lakër jeshile
250 gr speca te kuqe
250 gr speca jeshile
1.5 liter ujë
0.5 liter uthull (8%)
1 limon (vetem lëngun)
150 gr sheqer
1 qese vinobran
Përgatitja:
Lahen të gjitha perimet dhe pastrohen mire nga farat bishtat etj .Specat e kuqe i ndajme ne pjese te gjata,trangujt dhe karrotat ne unaza, lakëren ne pjese , lulelakëren e ndan ne lule .Pra te gjitha i bene ne nje vend .Dhe i vendos neper kavanoza
Hidhim ujë në tenxhere, shtojme uthull, sheqer, lëng limoni dhe një qese të vinobran. Dhe e leme te vloje pasi te vlon ua hedhim kavanozave dhe i mbyllim mire.
600 gr lulelakër
600 gr tranguj
500 gr karrota
300 gr lakër e kuqe
300 gr lakër jeshile
250 gr speca te kuqe
250 gr speca jeshile
1.5 liter ujë
0.5 liter uthull (8%)
1 limon (vetem lëngun)
150 gr sheqer
1 qese vinobran
Përgatitja:
Lahen të gjitha perimet dhe pastrohen mire nga farat bishtat etj .Specat e kuqe i ndajme ne pjese te gjata,trangujt dhe karrotat ne unaza, lakëren ne pjese , lulelakëren e ndan ne lule .Pra te gjitha i bene ne nje vend .Dhe i vendos neper kavanoza
Hidhim ujë në tenxhere, shtojme uthull, sheqer, lëng limoni dhe një qese të vinobran. Dhe e leme te vloje pasi te vlon ua hedhim kavanozave dhe i mbyllim mire.
Comments
Post a Comment