Biftek me mish te grire



Mishi duhet te pastrohet nga cipat dhe damaret. Me pas pritet ne copa te vogla dhe kalohet ne makine, bashke me dhjame lope. I hidhet kripe, piper, pak uje dhe duke e perzier formohet nje mase, nga e cila pergatiten cope ate rrumbullakta e te sheshta me trashesi gati 2 cm, dhe skuqen ne tigan me yndyre te nxehte nga te dyja anet.Shtohen qepet e grira ne forme rrethi dhe here pas here perzihen.Pasi bifteket skuqen, vendosen neper pjata se bashku me qepet.Si garniture mund te vendosen patate ose perime te tjera te ziera.

Per 4-5 persona duhen:

mish i grire
50 gr dhjame
1 falxhan kafeje me uje
4-5 kokrra qepe
3-4 luge gjelle yndyre
kripe dhe piper i zi.

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Patate me mish te bardhe

Pogaqe (buke nore)