Somun recipe


Perbersit:

1 kg miell
10 gr apo 1 luge gjelle maja birre
1 luge sheqer
2 luge kripe
7.5 dl uje i nxehte

2 luge vaj ulliri

Per lyerje:

1 te kuqe e vezes
2 luge pavlak

Pergaditja :

Miellin e bejme bashke me maja birre ,pastaj i hedhim sheqer dhe kripe , i hedhim ujine e ngrohte dhe e formojme brumin.

Pastaj vazhdojme dhe e peziejme me mikser me rrotulluesit per buke derisa te formohet nje brum i pershtatshem ne fund i japim forme me duar dhe e lyejme me vaj nga te gjitha anet dhe siper e mbulojme me nje pecete enen qe e kemi vendosur brumin. Dhe gjate kesaj kohe e perziejme dy here dhe pastaj i ndajme kuleqet ne 10 pjese. Dhe nene kuleq hedhim miell dhe i lem per 20 minuta.Pastaj i shtrejme me dore si buke te vogel e bejme dhe e leme edhe 10 minuta.E bejme bashke te kuqet e vezes me pavlak dhe i lyejme siper , i vendosim ne tepsi dhe i pjekim ne temperature te madhe 5-10 minuta ne 250 grade

Koha e pergaditjes : 1 ore e 30 minuta



Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Speca te kuqe turshi 1