Goulash

Përbërësit:

1 lugë gjelle vaj

500 gr mish viçi i coptuar ne katrorka

2 karrota te prera ne ciopa rrethore

1 patate e madhe e prere ne copa

1 spec i gjelbert i prere ne copa

1 qepë e grire imët

1 lugë gjelle kripë

1 flete dafine

2 lugë miell

kripë dhe piper për shije


Përgatitja:

E fergojme mishin e viçit ne tenxhere për rreth 15 minuta. Shtojme 2 gota ujë, kripë dhe piper dhe te gjithe perbersit tjere pervec miellit. E mbulojme tenxheren dhe e leme të ziej rreth 2 ore ne zjarr te ulët. Në një tas të vogël e perziejme miellin dhe gradualisht e hedhim ne tengjere.Gullashi duhet te qendroj per 30 minuta dhe e perziejme vazhdimisht mbi zjarr.


Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Patate me mish te bardhe

Pogaqe (buke nore)