Goulash
Përbërësit:
1 lugë gjelle vaj
500 gr mish viçi i coptuar ne katrorka
2 karrota te prera ne ciopa rrethore
1 patate e madhe e prere ne copa
1 spec i gjelbert i prere ne copa
1 qepë e grire imët
1 lugë gjelle kripë
1 flete dafine
2 lugë miell
kripë dhe piper për shije
Përgatitja:
E fergojme mishin e viçit ne tenxhere për rreth 15 minuta. Shtojme 2 gota ujë, kripë dhe piper dhe te gjithe perbersit tjere pervec miellit. E mbulojme tenxheren dhe e leme të ziej rreth 2 ore ne zjarr te ulët. Në një tas të vogël e perziejme miellin dhe gradualisht e hedhim ne tengjere.Gullashi duhet te qendroj per 30 minuta dhe e perziejme vazhdimisht mbi zjarr.
1 lugë gjelle vaj
500 gr mish viçi i coptuar ne katrorka
2 karrota te prera ne ciopa rrethore
1 patate e madhe e prere ne copa
1 spec i gjelbert i prere ne copa
1 qepë e grire imët
1 lugë gjelle kripë
1 flete dafine
2 lugë miell
kripë dhe piper për shije
Përgatitja:
E fergojme mishin e viçit ne tenxhere për rreth 15 minuta. Shtojme 2 gota ujë, kripë dhe piper dhe te gjithe perbersit tjere pervec miellit. E mbulojme tenxheren dhe e leme të ziej rreth 2 ore ne zjarr te ulët. Në një tas të vogël e perziejme miellin dhe gradualisht e hedhim ne tengjere.Gullashi duhet te qendroj per 30 minuta dhe e perziejme vazhdimisht mbi zjarr.
Comments
Post a Comment