Posts

Cooking meat

One important aspect of molecular gastronomy is the application of scientific principles to food preparation in a normal kitchen. This can very well be illustrated by discussing the preparation of a steak. The surface of the meat needs to be heated to > 120 °C (250 F) for the Maillard reaction to take place at a reasonable rate. This gives meat much of it’s characteristic aroma. The interior of the meat however should not be heated to more than 50-65 °C (120-150 F) for a rare or a medium rare appearance. If the heat is provided by a frying pan with a temperature typically in the range 120-160 °C (250-320 F), the different temperature required for the interior and the surface of the meat can actually be quite difficult to achieve. Bringing the meat to room temperature before cooking by taking it out of the fridge 1-2 hours in advance helps. Also, half way through the cooking it’s advisable to let the meat rest on a plate to allow the heat to diffuse into the interior and to let the s

Home Magazine

Taste of Home Magazine TASTE OF HOME Taste of Home is America's #1 cooking magazine for good reason. Each issue is filled with delicious kitchen-tested family recipes made with everyday ingredients that you can practically taste just by reading them. Full-color photos illustrate what every recipe looks like. Cost-saving menus, healthy dishes and casual entertaining ideas help you plan quality meals while staying within your budget. Taste of Home's tone reflects a folksy, common sense approach to family-pleasing meals and time-tested favorites. Each issue is filled with mouth-watering recipes illustrated in full color with handy pull-out recipe cards. No tedious copying by hand needed. There are helpful cooking tips for single or two person meals, and healthy, budget-minded home-style recipes for family meals, no matter the size. The recipes and techniques in Taste of Home are so good you'll eagerly look forward to each and every issue. (As described by BestDealMagazine

Per anemi

Image
Lëngu i karrotave, panxharit dhe i limonit është një bombë e vërtetë e vitaminave, nese ke ni probleme me gjakun dhe enregjine e paket ,atehere provojeni kete recete nuk do te zhgenjehni. Përbërësit: 1 kg panxhar (svekla), 1 kg karrota, 1 kg limon 2 lit ujë, 8 limontoza. Përgatitja: Lahen dhe qerohen panxharet , karrotat dhe limoni vetem lahet mire, dhe me makine te mishit i bluajme te gjithe perbersit Shtojme 2 litra ujë dhe 4 limontosa.I përziejme mirë dhe i lëme të qëndrojën për 24 orë.Te nesermen shtojme sheqer dhe edhe 4 limontozat tjere i perziejme here pas here derisa sheqeri te tretet dhe kete mas e hedhim neper kavanoz.

Goulash

Image
Përbërësit: 1 lugë gjelle vaj 500 gr mish viçi i coptuar ne katrorka 2 karrota te prera ne ciopa rrethore 1 patate e madhe e prere ne copa 1 spec i gjelbert i prere ne copa 1 qepë e grire imët 1 lugë gjelle kripë 1 flete dafine 2 lugë miell kripë dhe piper për shije Përgatitja: E fergojme mishin e viçit ne tenxhere për rreth 15 minuta. Shtojme 2 gota ujë, kripë dhe piper dhe te gjithe perbersit tjere pervec miellit. E mbulojme tenxheren dhe e leme të ziej rreth 2 ore ne zjarr te ulët. Në një tas të vogël e perziejme miellin dhe gradualisht e hedhim ne tengjere.Gullashi duhet te qendroj per 30 minuta dhe e perziejme vazhdimisht mbi zjarr.

Djathe i shpejte

Image
Përbërësit: 1 litër qumësht 200 ml krem kosi 1 vezë 2 lugë çaji kripë Përgatitja: Vendosim qumështin në një tigan për të vluar. Në tas,kosin bashke me ve dhe kripë e perziejme. Kur qumështi fillon të vloje ja hedhim perzierjen dhe e perziejme 3 minuta, pastaj e hiqim nga zjarri dhe e veme ne vendin qe e kemi per djathe. Kur djathi është formuar e veme në frigorifer .

Spageti Bolognesi

Image
Përbërësit: 100 gram shpageti 100 gram mish viçi i bluar 100 ml lëng (sos) domate kripë dhe piper për shije 1 qepë 2 lugë vaj rigon 2 luge lloj djathi kashkavall ose parmesan Përgatitja: Mishun e grirë dhe qepën e copëtuar e skuqim në vaj të nxehtë dhe i fergojme deri sa te marin ngjyre te verdhe. Hidh lëng e domates, kripë, piper, dhe vlojne per 4-5 min.Shpagetat i kullojme dhe i vendosim neper pjata dhe siper ua hedhim sosin e pergaditur dhe siper tij djathin e grir. Ju befte mire

Biftek

Image
Bifteku është i shpejtë dhe e lehtë për t'u përgatitur.Është e rëndësishme kur ta përgatisim për ta lene për disa orë ne marinade. Përbërësit: 600 gram fileto viçi 2 lugë mustardë vaj ulliri piper kripe Përgatitja: Pritini ne feta të trasha mishin ,bejnei marinadën nga vaj ulliri, piperi, kripa dhe mustarda. Le të ulen për disa orë. Para se të i shërbesh skuqi ato shpejt në zjarr të lartë për 5-6 minuta në secilën anë. Në këtë mënyrë ata do të mbeten pak rozë brenda. Shërbeje biftekun me perime të ziera .