Posts

Tranguj ne kavanoz

6 kg tranguj te vogjël 1 litër uthull 3 litra ujë 200 gr sheqer 100 gram kripë kopër (sipas deshires) 1/2 e luges vinobran 1/2 e luges konzervans Përgatitja: Çdo trangull e pastrojme mire dhe e palojme në kavanoza.Pastaj e bejem sacen qe kemi me vendos siper mbi tranguj neper kavanoza me ujë, sheqer, kripë dhe uthull. Kur salca vlon, shtojme vinobran, konzervans dhe kopër. Dhe i vlojme kavanozat ne nje tengjere per 20 min.

Speca te kuqe turshi 1

Image
5 kg e speca të kuq 400 gr sheqer 2 litra uthull 2 lugë kripë 1 lugë konzervans Përgatitja: Lahen specat, ju hiqen bishtat dhe farat. Ju mund ti preni specat ne fileto nese jane te medhej dhe te plote nese jane me te vogel nuk i prejme. Në një tenxhere e ngrohim uthullen, kripë dhe sheqer dhe i lejme te vlojm. Specat i hedhim ne kete perzierje me rend dhe pastaj i palojme ne kavanoz kavanozin e mbyllim mire dhe keto turshi janë shumë të shijshme, të fortë dhe mund të zgjasin më shumë se një vite

Pecetat e paluara ne forme kupe

Image

Shpageta

Image
Shpgeta 1 pako salcice 300 gram vaj vegete uje Ujin vajin dhe vegeten i vendosim ne nje ene ku duhet te vlojne , pasatj hedhim shpagetat te cilat me heret i kemi vendos nga 6 copa ne nje rreth te salcices dhe i ziejme per 15 - 20 min. Serviret me te gjitha llojet e soseve te pergaditur per shpageta

Terator

Image
Kos i trash Tranguj te fresket Kripe Hudhera dy thelbinje pak vaj pak uthulle Per Tarator Preferohet Kos i Trashe . Hidhet kosi ne nje ene porcelani me pak kripe dhe punohet me telin e kuzhines ose ne mixer sa te jete homogjen . Nderkohe kastravecat e pastruar i grijme ne rende te trashe dhe i kullojme nga lengu i tyre i tepert i hedhim ne enen me kos. Bashke me hudhrat e grira imet mundesisht te shtypura dhe i periziejme serish derisa te jete mase homogjene gjate kesaj kohe shtojme dhe vajin dhe kripen dhe pak uthull sa per shije . Pasi te jete perzier mire e vendosim enen ne frigorifer per rreth 1 ore sa te ftohet pak ... Serviret gjithmone e ftohet !

Tranguj turshi

Image
12 kg tranguj 10 litra uje 300 gr kripe e trashe 150 gr sheqer 250 ml eksenci(2.5 lit uthulle) 1 vinobran 1 konzervans Magdanoz Uji perzihet bashk me uje, sheqer, eksenci, kripe, vinobran, konzervans dhe magdanozin i bejme ne nje vend dhe trangujt i palojme ne kavanoz dhe ua hedhim siper .

Embelsire shume e mire

Image
Perbersit : Brumi 600 gr.miell 3 te kuqe te vese 60 gr maja buke 250 ml.qumsht 3 luge sheqer 150 gr.margarine Filli i pare : 300 gr. mak i bluar 150 gr.sheqer 200 ml.qumsht 2 luge mjalte dhe pak kore limoni Filli i dyte : 150 ml.qumsht 100 gr.sheqer 300 gr.arra te bluara Filli i trete : 1 kg. molla 150 gr.sheqer 1 kese cimet Filli i katert : 800 gr. mermelade e kajsise. Përgatitja: Brumi : Shkrihet maja në qumësht të ngrohtë dhe sheqer dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë gjithashtu edhe gjalpë te zbutur dhe prerë në kube. Brumin ndajeninë 5 pjesë, dhe lereni që të qëndrojnë për 2 orë. dhe se cilen pete bejeni sa tepsia Filli i pare: Vlojni qumështin me sheqerin, shtoni makun, shtoni ngadal edhe mjalten , lëkurën e limonit dhe përzijeni për 5 min . Filli i dyte: Në qumështin duke vluar me sheqer, shtoni arra,dhe perzijeni per 5 minuta Filli i trete: Mollës se prer ne rende i shtoni, sheqer dhe lereni te qendroj mbi zjarr 10-15 min. Kur te f