Posts

Djath i pergaditur ne shtepi

Image
Përbërësit 1 litër qumësht 3.8 200 gram krem kosi 25 qind 2 vezë 1 lugë çaji kripë Përziejeni vezetë me kripë dhe krem​​. Mereni nje pecete apo peshqir caji lageni mire dhe perdoreni per ta vendosur ne te masen e pergaditur me heret Masen e perzieni mire e mire per 5 minuta dhe e vendosni ne pecete ja lidhni gryken dhe e sherngoni mire dhe pas 20 minutash e heqni nga peceta dhe e vendosni ne nje ene te ceket e vendosni ne frigorifer do te fitoni 300 gram djathe shume te mire. Ju befte mire !

10 ushqimet me te rrezikshme ne vitin 2012

Lista e ushqimeve me te rrezikshme per 2012 nga amerikanet : 1. Hot-dogs Sipas një studimi të ri, hot-dogët përbëjnë kërcënim dhe për fëmijët sepse mund t’u mbeten në fyt ndaj ato duhet të shoqërohen me tabela paralajmëruese. Rreth 17 përqind e rasteve të asfiksisë së shkaktuara nga ushqimet tek fëmijët nën dhjetë vjeç shkaktohen nga hot-dogët. Ndaj ata konsiderohen si një prej dhjetë ushqimeve më të rrezikshme të vitit. 2. Fugu Fugu është një lloj peshku që shërbehet me feta të holla nga shefat e kuzhinës. Të brendshmet e fugut, vezët dhe mëlçia përmbajnë një lloj helmi, i cili është 1200 herë më shumë helmues se cianidi. Toksina është aq e fuqishme sa një dozë mikroskopikë mund të vrasë 30 njerëz. Për shkak të rrezikut që mbart shefat kalojnë kurse dhe trajnime tre-vjeçare para se të marrin licencën për ta gatuar. Një pjatë e tillë kushton rreth 200 dollarë. 3. Acke Në Xhamajkë fruta e ackes është një lloj bekimi i dyfishtë. Ajo njihet si fruti kombëtar i Xhamajkës

Receta per lekure

Image
Nj fetë molle, një copë banane, disa pika limoni, një lugë vaj ulliri , një lugë gjelle mjaltë, një lugë djathë, përzierjeni mirë dhe aplikoni kete maskë në fytyre 20. min. Shpëlaj fytyrën me ujë të vakët.

Palacinka (Krepa)

Per 4 persona nevojiten : 2 ve 4 dl qumesht pak vaj kripe miell sipas nevojes Vete ,kripen dhe vajin i perziejm mire ju shtojme qumshtin prap i perziejm dhe ne fund ju hedhim miellin duke i perzier vazhdimisht kur te fitojme nje mase homogjene i leme te pushojne min 1 ore Nje nje feltere te cilen e kemi lyer me pak vaj ne temperatur te larte i fergojme edhe pallaqinkat te cilat i sherbejme me cfra te deshirojme. Ju befshin mire !!!

Mantia

Image
1 kg. miell 1 vezë 4 lugë vaj 2 lugë uthull 2 margarina kripë Filli: 300 gr djath 500 gr.mish i bluar 2 vezë Brumin e bejme me miell dhe uje te ftohet te cilit i kemi hedhur kripe, dhe perbersit e tjer dhe zeme nje brum me te forte se per pite. Brumin e ndajme ne tre pjese dhe margarinen gjithashtu ne tre pjese e ndajme dhe secilen pjese e lyejm me margarin pasi qe e kemishtrir me tehollues dhe se cilen pjese e palojme mbi tjetren ne fund i prejm mantiat ju hedhim fillin ne mes dhe i palojme ne fore te zarfit. I pjekim ne temperature mesatare.

Kroasan

Përbërja: • 1 kg miell, • 300 ml ujë të nxehtë, • 200 ml qumësht • 2 vezë, • 60 gr maja, • 1.5 luge kripë • 2 luge sheqer, • 250 gr margarinë. Përgatitja: Nga perbersit e dhene me larte vetem margarina jo e zem nje brum dhe e ndajme ne 32 . Brumi duhet te punohet sa me shpejt. Topthat i shtrijme i lyejme me margarine. Dhe i bejme ngatete pete ne nje vend keshtu fitojme kater pete me nga tete pete te vogla.I prejme ne 8 pjese dhe i mbeshtjellim siper ju hedhim susam dhe i pjekim ne 250 grade rreth 30 minuta.

Krelana me miell misri

1 gote uje 1 gote vaj 1 gote kos 1 kg ajke 5 ve 1 bakin (pecive ose pluhur per fryrje) 1 luge kripe 1 gote miell gruri miell misri sipas nevojes Ujin,vajin,kosin,ajken,kripen,vezet,bakinin i perzijeni mire ne nje ene pastaj ia hedhim miellin e mistrit ku e kemi perzier me 1 gote miell gruri masen e trashim mesatarisht .E vendosim ne nje tepsi ku me heret e kemi lyer me vaj dhe e pjekim ne temperature mesatare kur te jete skuqur e heqim nga zjarri .Kur te ftohet e prejme ne katror.Sherbehet e ngrohet duke e shoqeruar me djath dhe speca turshi ! Ju befte mire!