Posts

Torte bomba

Image
Përbërësit : Për kore 6 vezë 6 lugë sheqer 200 gr. arra te bluara 2 luge miell 1 lugë çaji pluhur per pjekje Per mbushje: 250 gr. margarinë 300 gr. biskota te bluara 200 gr. arra te bluara 6 te kuqe te vezës 1.5 dl. lëng pjeshke ose qumësht, nëse dëshironi 200 gr. sheqer Dekorimi i tortes : 6 te bardhë te vezes 12 lugë sheqer 6 lugë sheqer për Karramel Përgatitja Për kore - Perziejme vezët dhe sheqerin i bejme shkumë, gradualisht shtojme arra i përziejme ngadal, në fund hedhim miell dhe pluhur pjekje.E hedhim ne nje tepsi me diameter 27 cm . Në furrë qe e kemi ncehur paraprakisht në 180 gradë për 20 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet. Per mbushje - Te verdhat e vezëve dhe sheqerin i perziejme derisa masa te behet e dendur . Enen ne te cilen e kemi pergaditur kete mase e vendosim mbi nje ene tjeter e cila eshte duke vluar mbi zjarr dhe per 5 min e e perziejm qe te pjeket veza pra mbi avull.Dhe e leme te ftohet.Perziejme margarinen mire me

Krempite

Image
Përbërësit :Koha e nevojshme 45 min Pandispanja(Peta): 7 te kuqet e vezës 7 lugë sheqer 7 lugë qumësht 7 lugë vaj 7 lugë miell 1 pluhur per pjekje Kremi: 4 cope puding vanilje 1 l ujë 300 g sheqer 7 te bardhat e vezes 1-2 lugë sheqer Dekori siper : 200g Slaga 350 ml qumësht çokollatë e thermuar Pergaditja: Rrahim te kuqet e vezës me sheqer, shtojme qumshtin,vajin miellin dhe bakini(pluhurin per pjekje)dhe i vendosim ne nje tepsi drejtkendeshe per ti pjekur . Përmasat e tepsise te jene 22x33 cm . E pjekim koren ne teperature te ulët për 10 minuta, sigurohuni që peta të qëndrojnë ne ngjyre të verdhë. E marim ujin dhe sheqerin e vendosim te vlohet dhe nje sasi te ujit e lem per tretje te pudingave dhe pastaj i marojme pudingat dhe i perziejme vazhdimisht. Ne nje ene tjeter rrahim te bardhat e vezes me 2-3 luge sheqer dhe i hedhim edhe pak kripe afer 5 gr (sepse e bardhe to te behet me shpejte dhe me e dendur) Pastaj edhe pudingun edhe masen e bardhe i bej

Jogurt me fruta

Image
Përbërësit : 1 Liter ujë 2 puding vanilje 15 lugë sheqer 1 Liter kos, 300 g e frutave, nëse dëshironi. Ne gjysmen e ujit vendosim dy pudinga dhe i shkrijme dhe pastaj pjesen tjeter te mbetur e perziejme me sheqer dhe e vlojme pastaj dy maskat i bashkojme .Me mikser e rrahim kosin mire dhe pastaj i bejme bashke me puding te dyjat.Dhe ne fund ju hedhim edhe fruta te luleshtrydheve manaferrave etj sipas deshires dhe ne fund i vendosim neper tasa.

Djath i pergaditur ne shtepi

Image
Përbërësit 1 litër qumësht 3.8 200 gram krem kosi 25 qind 2 vezë 1 lugë çaji kripë Përziejeni vezetë me kripë dhe krem​​. Mereni nje pecete apo peshqir caji lageni mire dhe perdoreni per ta vendosur ne te masen e pergaditur me heret Masen e perzieni mire e mire per 5 minuta dhe e vendosni ne pecete ja lidhni gryken dhe e sherngoni mire dhe pas 20 minutash e heqni nga peceta dhe e vendosni ne nje ene te ceket e vendosni ne frigorifer do te fitoni 300 gram djathe shume te mire. Ju befte mire !

10 ushqimet me te rrezikshme ne vitin 2012

Lista e ushqimeve me te rrezikshme per 2012 nga amerikanet : 1. Hot-dogs Sipas një studimi të ri, hot-dogët përbëjnë kërcënim dhe për fëmijët sepse mund t’u mbeten në fyt ndaj ato duhet të shoqërohen me tabela paralajmëruese. Rreth 17 përqind e rasteve të asfiksisë së shkaktuara nga ushqimet tek fëmijët nën dhjetë vjeç shkaktohen nga hot-dogët. Ndaj ata konsiderohen si një prej dhjetë ushqimeve më të rrezikshme të vitit. 2. Fugu Fugu është një lloj peshku që shërbehet me feta të holla nga shefat e kuzhinës. Të brendshmet e fugut, vezët dhe mëlçia përmbajnë një lloj helmi, i cili është 1200 herë më shumë helmues se cianidi. Toksina është aq e fuqishme sa një dozë mikroskopikë mund të vrasë 30 njerëz. Për shkak të rrezikut që mbart shefat kalojnë kurse dhe trajnime tre-vjeçare para se të marrin licencën për ta gatuar. Një pjatë e tillë kushton rreth 200 dollarë. 3. Acke Në Xhamajkë fruta e ackes është një lloj bekimi i dyfishtë. Ajo njihet si fruti kombëtar i Xhamajkës

Receta per lekure

Image
Nj fetë molle, një copë banane, disa pika limoni, një lugë vaj ulliri , një lugë gjelle mjaltë, një lugë djathë, përzierjeni mirë dhe aplikoni kete maskë në fytyre 20. min. Shpëlaj fytyrën me ujë të vakët.

Palacinka (Krepa)

Per 4 persona nevojiten : 2 ve 4 dl qumesht pak vaj kripe miell sipas nevojes Vete ,kripen dhe vajin i perziejm mire ju shtojme qumshtin prap i perziejm dhe ne fund ju hedhim miellin duke i perzier vazhdimisht kur te fitojme nje mase homogjene i leme te pushojne min 1 ore Nje nje feltere te cilen e kemi lyer me pak vaj ne temperatur te larte i fergojme edhe pallaqinkat te cilat i sherbejme me cfra te deshirojme. Ju befshin mire !!!