Posts

Kos shtepie

Image
1 liter qumesht 2 dl kos Se pari vlohet qumshti dhe vazhdon edhe per 3-4 min pasi te merr valen te qendroj mbi zjarr .Pastaj e vendosim ne dy ene te thella jo shume te medha e lem te ftohet perafersisht ne temperature 35 grade dhe me luge druri hedhim neper ene nga 1 dl kos (gjysem gote )dhe e perziejm me luge druri pastaj enen e mbulojme me nje qese plastike dhe nje pjate siper.E lem te qendroj keshtu 3 ore dhe pastaj e vendosim ne frigorifer.

Patate me mish te bardhe

Image
Nevojiten: 1 kg mish i bardhe i pules 500 gr patate 1 luge vegeta 3 luge vaj 500 ml hopla Pergaditja : Patatet e qeruara dhe te pastruara i prejme ne kube te vogla gjithashtu edhe mishin, i perziejm bashke me vaj dhe vegeta dhe i vendosim ne furre ne nje tepsi qe te fergohen per 1 ore .Pastaj ia vendosim hoplen siper nga te gjitha anet dhe e lem edhe per 10-15 min derisa hopla ta marr nje ngjyre pak me te mbyllur. Ju befte mire!

Koktel me rrepa te kuqe

Image
2 kg rrepa e kuqe 1,5 kg karrota 1,5 kg limon 3 l uje 4 limontosa Rrepat e kuqe i pastrojme dhe ua heqim levoren gjithashtu edhe karrotat dhe i bluajm ne makine te mishit , e bluajm edhe limonin te cilin e kemi pastruar me heret. I perziejme te gjitha ne nje vend dhe ua shtojme limontosat dhe i lem te qendrojne 24 ore here pas here i perziejm. Pastaj ua hedhim edhe sheqerin dhe i leme ,ne fund i mbushim kavanozet e qelqit. Preferohet per anemiket.

Receta per zbardhjen e dhembeve

Image
Nevojiten: 2 dredheza(luleshtrydhe) 1 luge sode bikarboni Pergaditja : Dredhezat shtypen me pirun dhe behet si pure pastaj shtojme edhe soden dhe me brushe per dhemb e bejem aplikim kete e bejme deri sa te perfundoj masa e fituar pastaj i pastrojme dhembet me uje disa here dhe do ta verejme qe dhembet do te jene me te bardhe.

Trofte e ferguar

Image
Nevojiten: 1 kg. Trofte, 1 filxhan vaj gatimi 1 grusht miell, Kripë, limon, majdanoz ,piper Përgatitja: 1) peshku pastrohet dhe lahet, e vendosim ne kripe dhe piper 2) Koha e gatimit 20 minuta 3) Secila pjese te peshkut e marim e lyejm ne miell dhe e skuqim nga te dy anet ne tigan te lyer me vaj 4) E hjekim nga tigani e vendosim ne nje pjate dhe e dekorojme me limon dhe magdanoz Ju befte mire !

Steak pule

Image
Nevojiten : 3-4 copa stek pule 1 filxhan buke e bluar 1 filxhan miell 3 lugë vaj vegjetal 1 vezë kripë vaj per fergim Përgatitja: Biftekun e pules e rrahim me qekan tersisht. E kriposim dhe e lyejm me vaj. Mbulojmë dhe të lënë për 1-2 orë. Pastaj steakun e pules së pari e vendosim ne miell, pastaj vezë, dhe ne thermija buke .Dhe ne fun e fergojme ne nje tigan te cilen e kemi lyer me vaj dhe e kemi nxehur me heret.E shoqerojme me patate te skuqura , pilaf ose ndonje sos te bardhe. Ju befte mire !

Tranguj me djathe te bardhe

Image
Nevojiten : 2 tranguj 100 gram djath të bardhë 1/2 Lëng limoni kripë Përgatitja: Lahen trangujt dhe priten ne feta per se gjati ne pjese shume te holla.Perzihet lengu i limonit me kripe ,presim djathin ne kube.Trangujt i rrotullojme rreth kubit te djadhit dhe i shpojme me kruese per dhemb dhe siper ua hedhim lengun e limonit qe e kemi pergaditur me pare .