Posts

Koktel me rrepa te kuqe

Image
2 kg rrepa e kuqe 1,5 kg karrota 1,5 kg limon 3 l uje 4 limontosa Rrepat e kuqe i pastrojme dhe ua heqim levoren gjithashtu edhe karrotat dhe i bluajm ne makine te mishit , e bluajm edhe limonin te cilin e kemi pastruar me heret. I perziejme te gjitha ne nje vend dhe ua shtojme limontosat dhe i lem te qendrojne 24 ore here pas here i perziejm. Pastaj ua hedhim edhe sheqerin dhe i leme ,ne fund i mbushim kavanozet e qelqit. Preferohet per anemiket.

Receta per zbardhjen e dhembeve

Image
Nevojiten: 2 dredheza(luleshtrydhe) 1 luge sode bikarboni Pergaditja : Dredhezat shtypen me pirun dhe behet si pure pastaj shtojme edhe soden dhe me brushe per dhemb e bejem aplikim kete e bejme deri sa te perfundoj masa e fituar pastaj i pastrojme dhembet me uje disa here dhe do ta verejme qe dhembet do te jene me te bardhe.

Trofte e ferguar

Image
Nevojiten: 1 kg. Trofte, 1 filxhan vaj gatimi 1 grusht miell, Kripë, limon, majdanoz ,piper Përgatitja: 1) peshku pastrohet dhe lahet, e vendosim ne kripe dhe piper 2) Koha e gatimit 20 minuta 3) Secila pjese te peshkut e marim e lyejm ne miell dhe e skuqim nga te dy anet ne tigan te lyer me vaj 4) E hjekim nga tigani e vendosim ne nje pjate dhe e dekorojme me limon dhe magdanoz Ju befte mire !

Steak pule

Image
Nevojiten : 3-4 copa stek pule 1 filxhan buke e bluar 1 filxhan miell 3 lugë vaj vegjetal 1 vezë kripë vaj per fergim Përgatitja: Biftekun e pules e rrahim me qekan tersisht. E kriposim dhe e lyejm me vaj. Mbulojmë dhe të lënë për 1-2 orë. Pastaj steakun e pules së pari e vendosim ne miell, pastaj vezë, dhe ne thermija buke .Dhe ne fun e fergojme ne nje tigan te cilen e kemi lyer me vaj dhe e kemi nxehur me heret.E shoqerojme me patate te skuqura , pilaf ose ndonje sos te bardhe. Ju befte mire !

Tranguj me djathe te bardhe

Image
Nevojiten : 2 tranguj 100 gram djath të bardhë 1/2 Lëng limoni kripë Përgatitja: Lahen trangujt dhe priten ne feta per se gjati ne pjese shume te holla.Perzihet lengu i limonit me kripe ,presim djathin ne kube.Trangujt i rrotullojme rreth kubit te djadhit dhe i shpojme me kruese per dhemb dhe siper ua hedhim lengun e limonit qe e kemi pergaditur me pare .

Sallata elite

Image
5 ve te ziera 100 gr pershute 100 gr salqiqe te tymosura 100 gr patate te ziera 100 gr ullinje te zi kripe 2 speca te gjate te pjekur pak magdanoz 1 luge gjelle vaj ulliri Vete,pershuten,salqiqet,patatet i coptojme ne pjese shume te vogla dhe i vendosim ne nje ene pastaj ne nje ,pjate i hedhim specat e imtesuar,hudhren, magdanozin dhe vajin e ullirit.Dhe ne fund i perziejme bashke .

Maze me speca

Image
5 speca te gjate 500 ml hopla pak vaj Specat piqen dhe ju heqet levorja ,ju vendosim brenda nga pak kripe dhe i fergojme ne nje tigan nga te dy anet pasi te jene ferguar mire ju hedhim hopla dhe i leme ne zjarr te ngadalshem edhe per 20 min lengu te behet i trashe.