Krempite


Përbërësit :Koha e nevojshme 45 min

Pandispanja(Peta):

7 te kuqet e vezës
7 lugë sheqer
7 lugë qumësht
7 lugë vaj
7 lugë miell
1 pluhur per pjekje


Kremi:

4 cope puding vanilje
1 l ujë
300 g sheqer
7 te bardhat e vezes
1-2 lugë sheqer

Dekori siper :

200g Slaga
350 ml qumësht
çokollatë e thermuar


Pergaditja:

Rrahim te kuqet e vezës me sheqer, shtojme qumshtin,vajin miellin dhe bakini(pluhurin per pjekje)dhe i vendosim ne nje tepsi drejtkendeshe per ti pjekur . Përmasat e tepsise te jene 22x33 cm . E pjekim koren ne teperature te ulët për 10 minuta, sigurohuni që peta të qëndrojnë ne ngjyre të verdhë.

E marim ujin dhe sheqerin e vendosim te vlohet dhe nje sasi te ujit e lem per tretje te pudingave dhe pastaj i marojme pudingat dhe i perziejme vazhdimisht.
Ne nje ene tjeter rrahim te bardhat e vezes me 2-3 luge sheqer dhe i hedhim edhe pak kripe afer 5 gr (sepse e bardhe to te behet me shpejte dhe me e dendur)
Pastaj edhe pudingun edhe masen e bardhe i bejme bashke po nuk i perziejme shume sepse me mire eshte qe te mbesin si lloj vrimash ne brendesi.

E pasi te jete ftohur atehere siper i hedhim masen te cilen e kemi pregaditur nga shllagu dhe siper i hedhim qokollade te imtesuar.

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe