Krelana me miell gruri


500 ml uje
500 ml qumesht
krip
3 ve
1 bakin
1/2 margarine qe e kemi shkrir me here
miell sipas nevojes

Te gjithe perbersit i bejme bashke ju hedhim miell dhe me mikser i perziejme mire pastaj ju hedhim edhe pak miell derisa te behet nje mase mesatare jo shume e lengshme.Ne nje tepsi qe e kemi lyer me vaj dhe e kemi nxehur me heret ne furre e hedhim krelanen dhe e pjekim deri sa siper e merr ngjyren e skuqur .Pasataj me nje pirun fillojme na bejeme ne copa te vogla.Ne nje tigan vendosim vaj pak ajke dhe e leme derisa te vloj pastaj ja hedhim krelnes siper.Krelana eshte gati mund te serviret e shoqeruar me turshi te ndryshme,sallata dhe djath.Ju befte mire !

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe