Sarma

Sarma

Nevojiten:

Laker turshi
1 kg mish te bluar
6 qepe
vaj
krip
2 domate
majdanoz
oriz
piper te zi


Ne nje tenxhere hidhim vaj dhe hidhim qepe te bluar deri sa te skuqen shtojme pak kripe, shtojme mishin e bluar ne momentin e skuqjes, me pas shtojme domatet (domateve ua hekim lekuren me pare).Me pas shtojme dy tufa majdanoz dhe i grijme imet dhe ia shtojme mases, nderkohe marrim dhe oriz dhe e shtojme ne masen qe po skuqet ne zjarr.E perziejme masen shtojme pak piper te zi dhe ndalojme kavurdisjen.

Nderkohe marrim nje tepsi te gjere, Hidhni pak vaj ne fund te saj dhe mbi te vini nje shtrese me fletet e lakres turshi te shtrira mbi njera tjetren
Marrim nje flete lakre dhe mu ne mes te saj me luge hedhim nje mase nga e brendshmja e pregatitur .E palosim gjethen nga ana e bishtit nje here nja dy gisht me pas palosim anesoret dhe ne fund pjesen e majes se fletes .Mbeshtjellja mund te behet ne menyre katrore, kubi dmth, ose ne forme te rrumbullaket si cilinder, qe eshte dhe me e kendshme.Kujdes te perdorni te njejten mase per te gjitha qe te dalin e njejta forme e te jene edhe te kendshme per me i shiku.

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe