Oriz me pule



Perbersit :

600 gr mish pule
• 3 luge vaj palme (ose vaj)
• kripë
• 100 gram qepë e copëtuar
• 150 gram oriz
• 2 thelba hudher
• 400gr salcë domateje
• 1 kocka pule për supë
• flete dafine
• 1/2 luge trumez e eger
1/2 luge xhenxhefil

Pergaditja :

Mishin te cilin e kemi prer ne kube e bejme me kripe dhe e fergojme ne nje tigan derisa te behet ngjyre te verdhe.Pasataj shtojme qepen dhe e lem deri sa te skuqet pasataj shjome orizin e pastruar me pare dhe vazhdojme fergimin , shtojme hudhren e grimcuar ,salcen e domates ,xhenxhefilin,trumzen ,kubik pule ,fleten e dafines dhe ju shtojme uje dhe i lem te zihen per 15 min.Ne fund mund ti hedhni edhe pak kripe sipas nevojes.

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe