Gjyveq



Duhen:

1 kg mish ose 1 pule
5 patate,
2 gota uji oriz,
3 speca,
2 patlligjana te zi,
2 karrota,
2 domate,
2 luge bizele,
vaj ,vegete,piper i kuq.


Ky lloj gjyveqi mund te behet me cdo lloj mishi.Por preferohet me mish pule dhe vici.
Se pari pastrohet mishi mire me uje te vaket disa here edhe prehet ne copa,e fusim ne nje ene te cilen e vendosim mbi zjarre per 1 ore ose edhe me teper varet deri sa te zihet mishi mire.Pastaj ne tepsi i vendosim vajin,patatet,orizin (te cilin me pare e kemi qeruar dhe lare disa here ne une te nxehte),specat,domatet,patlligjanat e zi,karrotat,bizelen,etj (mund te shtoni perime simbas shijes) ku te gjitha keto me heret i kemi lare mire dhe i kemi prere ne forma te deshirueshme,i fusim ne furre per pak minuta sa te fergohen pak pastaj i nxerrim nga furra ju shtojme vegete(melmesa te ndryshme) dhe i perziejme mire.Pastaj e shtojme edhe piperin e kuq edhe ne fund e marim enen te cilen kemi vendosur mishin me pare dhe ne mesin e tepsis vendosim mishin pasataj hedhim mbi ta lengun e mishit qe ka mbetur ne ene.
E marim tepsin e fusim ne furre dhe e lem derisa te shohim qe jan rritur kokrrat e orizit dhe qe eshte zier gjyveqi ne pergjithesi.E sherbejme me sallate te cfardoshme dhe kos.

Comments

Popular posts from this blog

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe