BIFTEK



Te nevojshme:

200gr mish qingji
400gr mish viqi
4-5 ve
biber i zi
korja e 1/4 se limonit
krip
1/2dl vaj

Pergaditja:

Mishi pastohet, ndahet ne pjese te vogla dhe bluhet. Duhet qitur sasi me e madhe e biberit( qe bifteku te jete djeges), shtohet korja e limonit e imtesuar ne rende, kripa, vaji dhe nje ve.
Nga te gjithe perbersit fitohet masa, e cila vendoset te qendroje ne vend te ftohte se paku nje ore. Nga kjo mase e mishit merret peafersisht nga 150gr, formohen toptha ne forme kulaci, te cilet nga ana e siperme shtypen me fundine gotes, qe te formohen gropeza.
Bifteku picet ne roshtil. Kur gati te jete pjekur, ne thellesi te secilit vendosni te kuqin e pazier te vese dhe picet edhe me tutje derisa mishi dhe veja te jene plotesisht te pjekur.
Servimi:
Ne te shumte e rasteve servohet me patate te skuqura( pomfrit), qepe te reja, domate te fresketa dhe buke te sterpjekur.

Comments

Popular posts from this blog

Gjyveq

Pogaqe (buke nore)

Patate me mish te bardhe